EAST MAG
GMRSKE_zivy napis foto
Foto: archív GMRSKE

Otvorené dvere na Lacáku by si nemal nechať ujsť žiadny budúci stredoškolák

Stalo sa už tradíciou, že každý rok v decembri sa Gymnázium Milana Rastislava Štefánika teší z možnosti uvítať záujemcov o štúdium a ich rodičov v priestoroch školy. Ani tento rok to nebude inak  – 12. decembra budú mať všetci dvere otvorené.

Radi Vám predstavia sekcie gymnázia:  päťročnú bilingválnu  slovensko-francúzsku a bilingválnu slovensko-ruskú, štvorročnú i osemročnú.

REKLAMA

Bilingválna slovensko-francúzska sekcia Vás prevedie päťročným štúdiom, ku ktorému neodmysliteľne patria výmenné pobyty vo frankofónnych krajinách. O tých posledných z minulého a tohto roku porozprávajú žiaci sami.  A ako ste na tom s vedomosťami o frankofónnych krajinách?  Otestujete sa v malom kvíze. Predstavia vám aj francúzsku maturitu a rôzne typy  spolupráce s francúzskymi inštitúciami.

Zdroj: archív GMRSKE

V bilingválnej slovensko-ruskej sekcii spoznáte chute ruskej kultúry. So šálkou dobrého čaju sa ohrejete pri samovare, dozviete sa možnostiach ďalšieho štúdia a získania rôznych certifikátov, vyfarbíte si svoju Matriošku alebo Luskáčika /možno vás prekvapia aj osobnou návštevou/.

Foto: archív GMRSKE

Aktivity aj pre “osemročiakov”

 „Osemročiaci“ a záujemcovia o klasické gymnázium sa naučia určovať krvnú skupinu a čo-to  o mineráloch. Vyskúšajú svoje básnické črevo, prevezú sa historickým vláčikom, spoznajú Fenomény sveta, zahrajú sa na alchymistov… Alebo si domov odnesú pár nových fráz v angličtine, francúzštine či nemčine.

Že je to škola výnimočná  nielen v jazykoch „okoštujete“ vo vianočnej kaviarni a z bazára môžete  domov odísť s vianočnou ozdobou či peknou bižutériou vyrobenou žiakmi. Výťažok z týchto aktivít ako vždy poputuje na dobročinnú vec, ktorú v hlasovaní vyberú žiaci školy.

Nevychovávajú iba žiakov, ale aj skvelých mladých  ľudí – dobrovoľníkov, darcov krvi…. predvianočné Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok je u samozrejmosťou.

Sú súčasťou programu Hrdá škola a programu DofE. V rámci rôznych aktivít  spolupracujú s Právnickou fakultou UPJŠ.

Foto: archív GMRSKE

Škola nosí označenie LabelFranceÉducation. Je to značka a zároveň záruka excelentnosti vo výučbe francúzskeho jazyka udeľovaná Ministerstvom pre Európu a zahraničné veci Francúzskej republiky. V spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku a Francúzskou alianciou Košice je škola už viac ako 20 rokov akreditovaným skúšobným centrom pre diplom DELF (medzinárodný diplom z francúzskeho jazyka). Je vydávaný Ministerstvom školstva Francúzskej republiky, ktorý jeho držiteľovi potvrdzuje znalosť francúzskeho jazyka.

Neváhajte, dvere máte otvorené.

Pridajte komentár