EAST MAG
MMA fighter Wittner s MUDr. Ševčíkom
Foto: archív AGEL

Odtrhnutý prsný sval prišili MMA zápasníkovi späť v šačianskej nemocnici

MMA fighter Jozef Wittner utrpel počas nedávneho zápasu vážne zranenie, pre ktoré skončil až na operačnom stole. Športovec sa po úraze zveril do rúk primára Jednodňovej zdravotnej starostlivosti Nemocnice AGEL Košice-Šaca, ortopéda MUDr. Tomáša Ševčíka, ktorý bol jeho prvou voľbou.

Ako sa vyjadril bojovník Wittner, k nepríjemnému úrazu prišiel počas druhého kola košického MMA zápasu.

REKLAMA

Dve kolá bojoval len s jednou rukou

„Moja váha, aj váha môjho súpera sa koncentrovala do prsného svalu, ktorý sa mi odtrhol a prehral som na body, keďže som dve kolá bojoval len s jednou rukou. Hneď ako sa to stalo, som tušil, že to bude niečo vážne. Počul som taký zvuk, akoby sa roztrhlo lano, ale v tej chvíli som ani nevedel, či som sa zranil ja alebo súper, bol tam vysoký adrenalín. Potom som začal pociťovať, že som slabší, ale stále som si veril. Ani mi nenapadlo, že to vzdám. Pre športovca je také niečo veľmi ťažké. Možno veľa ľudí by to ukončilo, ale ja som bol nastavený inak,“ vyjadril sa MMA zápasník Jozef, ktorý sa aktuálne zotavuje po operácii, ktorú absolvoval v Nemocnici AGEL Košice-Šaca a ako sa vyjadril, v šačianskom zdravotníckom zariadení mal všetko, čo potreboval.

„Hneď po úraze som kontaktoval MUDr. Tomáša Ševčíka, ktorý ma liečil už aj v minulosti. Vlastne, vždy, keď som mal nejaké komplikácie, tak som sa na neho obrátil. Voľba bola preto jasná aj tentokrát. Viem, že pán primár je šikovný a dobrý vo svojom odbore, verím mu a operoval už aj môjho zverenca. Po vyšetrení mi povedal, že je potrebné ma operovať, keďže sa mi odtrhol prsný sval od kosti a musia mi ho naspäť prišiť. Operácia napokon prebehla v poriadku. Teraz, pár dní po zákroku, mi zmizol už aj opuch. Ešte stále ale nemôžem zdvíhať ruku, musím si ju držať pri tele a veľa vecí robím ľavačkou, zvykám si na to,“ doplnil fighter, ktorého teraz čaká približne štvormesačná rekonvalescencia, pričom do tréningového procesu sa bude môcť vrátiť po piatich až šiestich mesiacoch.

Zákrok z pohľadu operatéra

„U pacienta išlo o úplné pretrhnutie šľachy prsného svalu od ramennej kosti. Tento úraz je obzvlášť pri silových a bojových športoch veľmi limitujúci, keďže, okrem bolestivosti, pacient stráca aj významnú svalovú silu v poranenej končatine. Je až zázrak, že Jožko s týmto zranením dobojoval celý zápas. Pri operácii sme roztrhnutú šľachu kostnými kotvičkami prifixovali späť do ramennej kosti, následne bude pacient nosiť 6 týždňov ortézu a čaká ho dlhá rehabilitácia. Návrat k bojovým športom sa predpokladá o 4 – 6  mesiacov. Sme radi, že sme mohli Jožkovi pomôcť a verím, že po nevyhnutnej rekonvalescencii ho čaká ešte veľa úspešných MMA zápasov,“ vyjadril sa primár Jednodňovej zdravotnej starostlivosti Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Tomáš Ševčík. 

tlačová správa

Pridajte komentár