EAST MAG
ergonomické stoličky
Foto: liftor.sk

Ergonomické stoličky v kombinácii s nastaviteľnými stolmi? Bolesť chrbta bude minulosťou!

Prispôsobia sa telu, nechajú zabudnúť na statické sedenie a dokonca sú aj skvelým dizajnovým doplnkom. Prečo vsadiť na ergonomickú zdravotnú stoličku? Ak ju skombinujete aj s vhodným stolom, telo sa vám poďakuje. Dôvodov, prečo si zaobstarať tento typ sedenia, je mnoho. Všetko sa to točí okolo zdravotných benefitov, ale aj zvýšenia efektivity pracovných výkonov.

Kancelárske stoličky s ohľadom na ergonomiku

V prvom rade musia zdravotné kancelárske stoličky správne podporiť držanie tela. Dlhé hodiny strávené v sede sú vecou, ktorej by ste sa mali právom obávať. Naše telá sa nevyvíjali tak, aby to zvládli bez problémov. Pri klasických pracovných kreslách sa vám dostane len základnej ergonómie. Často sa v nich nevhodne nakláňame dopredu, keďže nie všetky disponujú správnou výškou operadla.

Ako sme už spomenuli, tento typ sedenia by mali zvážiť pre svojich zamestnancov všetci nariadení. Výrazne totiž zvyšujú produktivitu práce a zlepšujú život pracujúcich. Najdôležitejšia je ale eliminácia bolestivých stavov. To sa týka hlavne šije a dolnej časti chrbta, ktoré bývajú namáhané v kanceláriách pri dlhom sedení najviac. Ergonomika týchto stoličiek im ale umožní správnym podporením relaxovať. Dôležité je aj zníženie tlaku v bedrových kĺboch, ktoré sa starajú o udržanie vášho tela.

Zabudnúť nemôžeme ani na problematiku zvýšenia krvného obehu. Dávajte si pozor, ako dlho na stoličkách sedíte. Už po 30 až 45 minútach neustáleho sedenia bez zmeny polohy môže mať negatívny dopad aj na túto funkciu. Ergonomické zdravotné stoličky umožňujú telu sa vhodne hýbať, upravia rýchlosť metabolizmu, ale aj prekrvenie tela. Tým predídete napríklad srdcovým ochoreniam či dokonca aj depresiám.

Foto: liftor.sk

Investujte do zdravého sedenia

Ide aj o skvelú dlhodobú investíciu. Dnes tento nábytok nájdete aj na našom trhu v cenovo dostupných reláciách. A tak skoro ho nebudete musieť vymeniť. Sú navrhnuté tak, aby vydržali roky. Dlhodobé využívanie bude navyše bezpečné, keďže sú už pri výrobe či ich navrhovaní často testované v špičkových laboratóriách a certifikované. A kto ich môže využívať? Tu sa medze nekladú, keďže si ich viete zadovážiť v rôznych veľkostiach a dizajnových prevedeniach.

Výškovo nastaviteľné stoly so zaujímavými technologickými prvkami

Nastaviteľné nie sú ale len kancelárske kreslá. Výškovo nastaviteľné stoly dokážu taktiež prispieť k lepšiemu zdraviu a pracovnej efektivite. Ak si ich zadovážite v prevedení s pevnou oceľovou základňou a LTD doskami, zaručia vám vysokú stabilitu a robustnosť. Veľmi populárne sú prírodné drevené materiály, ktoré sú nadčasové a dokonale elegantné.

A čo tak Vision stoly s 3-segmentovanými nohami? Ide o splnený sen každého progresívneho pracovníka, a to aj vďaka pamäťovému ovládaču s LED displejom. Dva motory sa postarajú o zdvíhanie rýchlosťou 35mm/s a problémy nenastávajú ani pri extrémnejšom zaťažení, dokonca až do 100 kg.

Pridajte komentár