EAST MAG
žena užívajúca si jedlo
Foto: shutterstock.com

Užili ste si už Zimný festival jedla?

Do 25.februára si v najlepších slovenských reštauráciách môžete užiť naozaj luxusnú degustáciu kvalitných netradičných menu, ktoré pošteklia vaše žalúdky. Výnimkou nie sú ani Košice, kde si tiež môžete užiť množstvo gurmánskych lahôdok, a to konkrétne v reštauráciách Camelot, Kosice, Reštaurácia a Penzión Villa Regia, OhniskO Fire Dining & Brew Bar, Pivovar Hostinec a Kaviareň Slávia & Boutique hotel. Variť vám budú teda len šéfkuchári TOP slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom reštauračnom bedekri Gurmán na Slovensku.

Chcete na vlastnej koži zažiť atmosféru prvotriednej reštaurácie, kde Vás naplno očarí profesionalita personálu? Ochutnávať budete vždy z troch kategórií jedál, konkrétne Naše ikonické jedlo, Chute regiónov a Kuchárova voľba.

REKLAMA

A čo presne vás čaká?

V reštaurácii Camelot sa môžete tešiť na: Vyprážané čokoládové pirohy s vanilkovým krémom (Chute regiónov), Ručne krájaný údený teľací tatarák s limetkovou majonézou a opečenou brioškou (Naše ikonické jedlo) a Bravčové líčka, chrenová omáčka, knedľa (Kuchárova voľba)

V reštaurácii Villa Regia vám v rámci Zimného festivalu jedla ponúknu: Krupicu s variáciou čokolády, kakaovou hlinou, drvenými čučoriedkami a škoricovým cukrom (Chute regiónov), Šľahanú kačaciu paštétu na domácej maslovej brioške s glazovanými slivkami, nakladaným čili a jablkovým pyré (Naše ikonické jedlo) a Steak z jelenieho chrbta so zemiakovou espumou, hubovým krémom a cviklovými čipsami (Kuchárova voľba).

Foto: zimnyfestivaljedla.sk

O vašu pozornosť sa uchádza aj OhniskO Fire Dining & Brew Bar s ponukou: Kváskový chlieb s fermentovaným maslom, hľuzovkovou soľou a pohárom tokajských bubliniek (Chute regiónov), Nakladané jahody, szechuan & penja korenie, hroznový oxymel, balsamico (Naše ikonické jedlo), Lievance s údeným úhorom, kyslou smotanou, chrenom, maslovou repou a pažitkou
s marinovaným lososom, crème fraîche, pomarančovo medovou horčicou a kôprom
s ikrami zo pstruha, prepeličím vajíčkom, uhorkou a kajmakom s údenými husacími prsiami, melónom, fetou a pistáciami (Kuchárova voľba) a Grilovaný chrbát z muflóna s pomarančovou omáčkou a čiernym koreňom s estragónom, grilovaný ružičkový kel so slaninou, gaštanmi a zrejúcim syrom (Štvrtý chod).

Foto: zimnyfestivaljedla.sk

Ponuka je naozaj pestrá

Pivovar Hostinec láka návštevníkov v rámci festivalu na: Kurací paprikáš, špecle, cheddar (Chute regiónov), Bravčové líčka, špenát, bryndza, zemiaky (Naše ikonické jedlo) a Jablkovú štrúdľu, vanilkový krém, pivnú zmrzlinu (Kuchárova voľba).

Možno vás osloví práve ponuka Kaviarne Slávia: Roláda zo pstruha, créme fraîche s kôprom, tekvica (Chute regiónov), Kačacia terina s foie gras, jablkové chutney, estragón, domáca maslová brioche (Naše ikonické jedlo), Grilovaný filet z mäsiarstva tony, kel, lardo, egreše, topinamburové pyré (Kuchárova voľba), Jablko v župane, mandle, domáca kardamómová zmrzlina (Štvrtý chod).


komentár: 1