EAST MAG
Ohnisko - hlavny chod
Foto: archív reštaurácie Ohnisko

Zimný festival jedla ešte stíhate. Ponúka množstvo gurmánskych špecialít

Ponuka Kaviarne Slávia je v rámci Zimného festivalu jedla nasledovná: Roláda zo pstruha, créme fraîche s kôprom, tekvica (Chute regiónov), Kačacia terina s foie gras, jablkové chutney, estragón, domáca maslová brioche (Naše ikonické jedlo), Grilovaný filet z mäsiarstva tony, kel, lardo, egreše, topinamburové pyré (Kuchárova voľba), Jablko v župane, mandle, domáca kardamómová zmrzlina (Štvrtý chod).

OhniskO Fire Dining & Brew Bar ponúka: Kváskový chlieb s fermentovaným maslom, hľuzovkovou soľou a pohárom tokajských bubliniek (Chute regiónov), Nakladané jahody, szechuan & penja korenie, hroznový oxymel, balsamico (Naše ikonické jedlo), Lievance s údeným úhorom, kyslou smotanou, chrenom, maslovou repou a pažitkou s marinovaným lososom, crème fraîche, pomarančovo medovou horčicou a kôprom s ikrami zo pstruha, prepeličím vajíčkom, uhorkou a kajmakom s údenými husacími prsiami, melónom, fetou a pistáciami (Kuchárova voľba) a Grilovaný chrbát z muflóna s pomarančovou omáčkou a čiernym koreňom s estragónom, grilovaný ružičkový kel so slaninou, gaštanmi a zrejúcim syrom (Štvrtý chod).

Bakoš Bistro láka zákazníkov na: Vitello tartufo plátky teľacieho stehna, espuma z čiernej hľuzovky, nakladané huby shimeji, nakladaná horčica, kapary, údená soľ, hrianka z kváskového chleba (Chute regiónov), Kačica & paštrnák prsia mladej kačice, paštrnákové pyré, cviklový gél, kokosové lupienky, cukrový hrášok, konfitovaná šalotka, koriandrový olej, mäsový jus (Naše ikonické jedlo) a Cannéles, cider sabayon krém, karamelizované jablko, pomarančový crumble (Kuchárova voľba).

Foto: Bakoš Bistro

Pochutnáte si však aj v ďalších zúčastnených reštauráciách, napríklad v Camelot – pilsner pub& medieval restaurant, Košice, Pivovar HOSTINEC, Košice, Reštaurácia a penzión Villa Regia, Košice či SOTTO RISTORANTE ITALIANO

Neostane však len pri jedle. Prekvapením môže byť ak pravé šampanské zadarmo!

komentár: 1