EAST MAG
Starozagorská nové ihrisko
Foto: Mesto Košice

Nové športovisko v areáli ZŠ Starozagorská je už spolovice hotové

Počas minuloročných letných prázdnin sa v areáli na ZŠ Starozagorská začalo s modernizáciou atletického oválu, ktorý sa stane aj spádovým športoviskom pre viacero škôl a žiakov z okolia. Bežecký ovál bude pozostávať so štyroch 200-metrových dráh vrátane cieľovej rovinky na krátke trate s dĺžkou 60 metrov. Chýbať nebude ani doskočisko s pieskom pre skok do diaľky.

Predpoludnia budú patriť školákom, potom prídu kluby a amatérske partie

V areáli školy vznikne aj nové ihrisko pre malý futbal s umelou trávou, ktoré bude mať certifikované rozmery 32,6 x 52 metrov. Okrem tréningov sa tam budú môcť konať aj súťažné zápasy. Športoviská budú dopoludnia slúžiť na vyučovanie telesnej výchovy, popoludní budú prístupné pre širokú verejnosť a košické športové kluby. Výraznou rekonštrukciou postupne prechádza aj multifunkčné ihrisko a tribúna, celý areál dostane aj nové osvetlenie.

REKLAMA

Stavebné práce za 586 444 eur má do júna dokončiť bratislavská spoločnosť Sportfinal. Mesto Košice na tento projekt získalo grant z Fondu na podporu športu vo výške 381 189 eur. So svojou žiadosťou uspelo v rámci výzvy Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry.

Foto: Mesto Košice

Ako primátora po zimnej technickej prestávke informoval zástupca zhotoviteľa, v súčasnosti je hotová zhruba polovica plánovaných prác. Robotníci sa doposiaľ zamerali najmä na úpravu podložia, uloženie káblov alebo drenážne práce. Postupne sa na plochu nového ihriska začína navážať aj kameň. S pokládkou finálnych vrstiev sa začne v apríli, odovzdanie ihriska je naplánované na jún.

Pokračuje Reštart športovej infraštruktúry v meste

„Aj toto je jeden z projektov, ktoré v našom meste realizujeme v rámci Reštartu športovej infraštruktúry v Košiciach. Teší ma, že takmer dve tretiny financií sme získali v rámci finančného príspevku z Fondu na podporu športu. Tým, že sa nachádzame v centre sídliska KVP, je to ideálne miesto, aby nové športovisko mohli predpoludním využívať žiaci tejto a blízkych ZŠ. Popoludní zas bude určené širokú verejnosť, ktorá sa tu môže objednať cez aplikáciu. Ľudia napr. aj z okolitých bytoviek si v tomto peknom prostredí budú môcť už toto leto zahrať futbal, tenis, volejbal, basketbal alebo si zabehať,“ skonštatoval primátor J. Polaček.

Pokračovanie článku na ďalšej strane.

tlačová správa

Pridajte komentár