EAST MAG
pomôcky na uľahčenie pôrodu na Gynekologicko-pôrodníckej klinike
Foto: AGEL

Hrebeň, masážne lopty, šatkovanie či náparka pri pôrode? V šačianskej nemocnici bez problémov

Masážne loptičky – masáž pomáha rodičke počas pôrodu spríjemniť náročné chvíle. Vykonáva sa hlavne v oblasti krížov, čo napomáha uvoľneniu a odpútaniu sa od bolesti. Masáž za pomoci loptičiek môže vykonávať aj sprevádzajúca osoba.

Foto: AGEL

Hrebeň pri pôrode – je akási forma akupresúry. Hrebeň uložíme do dlane tak, aby tlačil na akupresúrne body, čím zmierni bolesť, úzkosť, strach. Veľkým plusom je hlavne odpútanie pozornosti od kontrakčnej bolesti a zameranie sa na pocit bolesti v dlani.

Všetko pre maximálne pohodlie mamičiek

Bezkáblový CTG monitoring – vymoženosťou pôrodnice Nemocnice AGEL Košice-Šaca je bezkáblový CTG monitoring. Rodička má bezkáblové sondy na bruchu od príjmu až po pôrod. Môže sa s nimi samovoľne pohybovať, využívať sprchu, fit loptu, šatkovanie a pod..

Výber pôrodnej asistentky – počas celého pôrodu v Nemocnici AGEL Košice-Šaca môže rodičky po oslovení a vzájomnej dohode sprevádzať nimi vybraná pôrodná asistentka.

Všetky vyššie uvedené výkony budú v priebehu pôrodu konzultované so zdravotníckym personálom. Následne realizované po dôkladnom poučení s informovaným súhlasom rodičky. Ak bude nutné vykonať zásah, ktorý v iných polohách neumožňuje prístup zdravotníckemu personálu, z dôvodu nepredpokladaných komplikácií, pôrod sa zrealizuje v najpoužívanejšej polohe na chrbte. Z praktického hľadiska ide o najlepší prístup k rodiacej žene a bábätku.

tlačová správa

komentár: 1