EAST MAG
Magdaléna Pirožeková
Foto: archív autorky

Príďte na besedu s autorkou románu Meritum M. Pirožekovou

Zaregistrovali ste náš román na pokračovanie Meritum, ktorý čitateľom na našej webstránke prinášame každý piatok? Píšu ho pre vás spisovateľky Lina Franková a Magdaléna Pirožeková. S druhou z nich sa môžete osobne stretnúť vo štvrtok 21. marca počas besedy vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach – pobočka Terasa – SNP 48/A o 16:30 hod. Rada vám predstaví seba i svoju tvorbu.

Sympatická autorka má na konte romány ako Nádej v utajení, Povedz, že ma miluješ, Iba nádej nestačí, V kuru tieňov a Útek do raja. Jej príbehy sa skvelo čítajú a rokmi si získala širokú čitateľskú základňu.

REKLAMA

„Každá z mojich kníh je iná v tom, že vznikla v inom životnom období. Niekedy túžime po láske, pretože sa cítime osamelo, inokedy po dobrodružstve, lebo sa chceme vymaniť z nudného stereotypu. No a občas máme chuť vraždiť a prahneme po krvi, keď sa cítime podceňovaní či ublížení a ukrivdení. Takže musím priznať, že mám rada z každého rožku trošku a prikláňam sa vždy na tú stranu, ktorá mi práve vyhovuje,“ vraví na margo svojej tvorby mamička dvoch dcér, ktorá je ženou do voza i do koča. Narodila sa pod Tatrami a žije tam celý svoj život.

Sníva o penzióne v Tatrách

„Nemám problém so žiadnym zamestnaním, dokonca ani s viacerými naraz. Pracovala som už ako upratovačka, predavačka, kuchárka, čašníčka, pizziarka, chyžná, pekárka… hoci sa moji šéfovia čudovali, prečo robím to, čo robím, keď som spisovateľka. Odpovedala som im vždy, že každá práca je dôležitá a nemali by sme sa hanbiť za to, čím sa živíme. Mňa moji rodičia učili vážiť si upratovačku rovnako ako riaditeľa. A moja vysnívaná práca? Raz by som chcela mať a prevádzkovať svoj vlastný rodinný penzión, kde sa budú premávať deti, budete sa v ňom cítiť ako doma, kde riady budú každý iný, kde sa budú organizovať zájazdy, riešiť ranné spoločné rozcvičky, obedný šlofík, animátorky, rodičovské dovolenky. Áno, je to môj sen, ale v tejto dobe nemám odvahu pustiť sa doňho sama. A samozrejme, bol by v Tatrách, ako inak,“ naznačila spisovateľka.

Príďte sa s ňou porozprávať naživo a oboznámiť sa s jej plánmi – nielen spisovateľskými.

Pridajte komentár