fbpx
INDEX MAG
Marcel a Gabika Jurashkovci
Foto: archív M. Juraška

Marcel a Gabika úspešne podnikajú s popisnými číslami na domy. Neveríte? Predávajú ich tisíce

Ak robíte veci s láskou a vášňou, primiešate kúsok umenia a elegancie, technologicky to zvládnete na jednotku a vytrváte, budete mať úspech. Dôkazom je dvojica Marcel a Gabika, ktorá už pekných pár rokov zasvätila svoj život výrobe popisných čísel na domy a dnes na Slovensku nemá konkurenciu.

Úspešný biznis sa im k nohám nezniesol len tak z ničoho nič. Chcelo to, samozrejme, veľa odhodlania, snahy, tvorivosti a vytrvalosti. V začiatkoch, v roku 2018, sa do vytvárania prvých prototypov pustili popri práci. Prvé čísla boli z polystyrénu a Marcel ich ručne maľoval.

„Prvá naša kolekcia s “Google” znakom sa však tak ujala, že sme začali vymýšľať ďalšie a ďalšie tvary a tabuľky, rozmýšľať nad inými materiálmi a vznikol z toho e-shop s viac ako 200 druhmi popisných čísel, s kompletným príslušenstvom na uchytenie, plus menovky na schránky a dvere, prípadne poštové schránky. Táto práca nás oboch veľmi baví, nakoľko je to náš spoločný projekt a “naše prvé dieťa”,“ priznala sa romanticky Gabika.

Foto: archív M. Juraška

Hitom sú solárne čísla na domy

V súčasnosti sú už polystyrénové čísla dávnou minulosťou a hlavný biznis stojí na solárnych tabuľkách, ktoré svietia naozaj dlho a efektívne.  

Solárne čísla na dom vyrábame každý deň a stali sa štandardom našej ponuky. Marcel však pomaly rozširuje ponuku o všelijaké nové varianty. Vymyslel napríklad stĺp pred dom, ktorý je vybavený číslom na dom, názvom ulice a solárnym panelom a v noci je číslo pekne osvetlené. Je to super praktické, nakoľko si len vyberiete, ako chcete stĺp uchytiť – my Vám tento systém pošleme a už si len vyberiete miesto, kde stĺp umiestnite. A najnovším hitom sa stala určite aj poštová schránka s číslom na dom, ktoré v noci svieti na solárny systém. Vyzerá fakt luxusne a jedinečne,“ objasnili nám životní partneri, ktorých už spája aj spoločné podnikanie.

Foto: archív M. Juraška
Foto: archív M. Juraška

Svoju už beztak bohatú ponuku rozšírili o sety, čiže číslo na dom si môžete zadovážiť s poštovou schránkou vo výhodnom sete podľa vlastného výberu. „Navyše, na poštovú schránku vám vygravírujeme údaje podľa individuálnej požiadavky (ako jediní na Slovensku) zadarmo, čo je veľmi praktické, a preto veľmi obľúbené u našich zákazníkov. Veľmi to pomôže aj firmám s poštou, nakoľko si dávajú gravírovať aj názvy firiem, či vygravírovať svoje logo. Sety ponúkame za zvýhodnené ceny s poštovným zadarmo a naozaj sa oplatia.“ 

Foto: archív M. Juraška

Poštár si u nich musí vyberať, ktorú schránku použije

Trendy novinkou sú aj poštové schránky s gravírovaním, ktoré pôsobia naozaj veľmi dizajnovo. Gabika sa pochválila, že išlo o jej nápad a zároveň o splnený sen rozšíriť ponuku o rôzne príslušenstvo pre rodinné domy. „Mám rada praktické veci, preto mi to prišlo ako prirodzená cesta rozvoja nášho e-shopu. Poštové schránky vyberáme s rozumom, vždy dávame do predaja to, čo máme odskúšané. Doma napríklad testujeme 2 poštové schránky, takže u nás si poštár vyberá, kde vloží poštu. (Smiech.)

Osobne nás nadchlo aj číslo na dom so zabudovaným zvončekom, ktoré je vkusné a praktické zároveň. „Túto novinku máme v ponuke asi mesiac, zatiaľ sme dali do obehu dva druhy tabuliek, ktoré sú veľmi elegantné a vhodné na múrik pred dom. Zvončeky sme opäť vyberali a testovali dlho a našli sme taký typ, ktorý je mega praktický a bezproblémový.“ 

Nie je núdza o veselé príhody so zákazníkmi

Vtipné objednávky od zákazníkov riešia doslova každý deň.

„Minule nám pani poslala foto čísla na dom dozdobeného s machom (gro tabuľky tvoril mach). Obrázok si stiahla z internetu a vyžiadala si cenovú ponuku. Keď sme jej odpísali, že s machom nepracujeme, tak nám odpísala, že ona žiadny mach nespomínala. (Smiech.)  Ale máme aj milé príhody. Boli sme v lete na dovolenke v Terchovej, kde som natáčala krátke reels na Instagram s ľudovým číslom na dom a našli sme dom, ktorý mal také isté číslice, ako boli na našej tabuľke. Rozhodli sme sa tabuľku im nechať za plotom bez odkazu. Sami si nás potom majitelia vyhľadali a poďakovali sa, čo bolo milé.“

Foto: archív M. Juraška

Okrem čísel na domy však Marcel a Gabika vyrábajú napríklad aj vianočné ozdôbky, vkusné označenia na toalety, kreditnú kartu z lásky a podobne. „Od samotných zákazníkov máme kopec iných požiadaviek a zároveň sú to pre nás nápady, ktoré sa nám páčia, preto sme ich zaradili do ponuky.

Z využívaných materiálov sa šikovnej dvojici najviac osvedčil dibond. Tento materiál sa skladá z 3 vrstiev – plast-hliník-plast. Je vhodný do exteriéru a vydrží veľmi dlho (na čísla z tohto materiálu je záruka 7 rokov). Navyše tento materiál vyzerá stále ako nový a na údržbu mu netreba veľa – stačí tabuľku utrieť mokrou handričkou. Druhým obľúbeným materiálom je drevo.

Foto: archív M. Juraška

Zhodnú sa Marcel a Gabika na dizajnoch? Ani náhodou

Zaujímalo nás, či sa vždy zhodnú na nových dizajnoch svojich produktov. Gabika skonštatovala, že: „Nikdy. (Smiech.) Tieto veci som sa (horko-ťažko) naučila nechať na Marcela a osvedčil sa. (Smiech.) Teraz vážne, Marcel je grafik, majster výroby a šéf ohľadne dizajnov, prepracovania vecí do hĺbky a do tohto sa mu ja nestarám. Pravdaže, vždy rada komentujem jeho grafické návrhy, ale tak ja nemám takú predstavivosť ako on, takže on vie, čo robí a keď svoj návrh prerobí do hotového výrobku, vždy to vyzerá veľmi vkusne a moderne. Ja som tá, ktorá to potom nafotí a predáva. Svoje úlohy máme rozdelené,“ dodáva s úsmevom šikovná žienka.

Aktuálne môžete v našej súťaži na FB East Mag súťažiť aj o číslo na dom z dibondu podľa vlastného výberu!

Pravidlá súťaže nájdete na: https://eastmag.sk/pravidla-sutazi/.

Pridajte komentár