fbpx
INDEX MAG
svetlonos
Zdroj: archív mesta Levoča

Jesenné prázdniny so svetlonosom v Levoči

Mesto Levoča a Mestské kultúrne stredisko mesta Levoča pripravujú nové jesenné podujatie určené najmä pre rodiny s deťmi. Ponúkajú niekoľkodňový program počas jesenných prázdnin, ktorý mesto zaplní čarovnou atmosférou.

Jesenné prázdniny so svetlonosom je podujatie, ktoré sa uskutoční v Levoči od 30. októbra do 3. novembra.

„Týmto podujatím chceme ponúknuť domácim aj návštevníkom mesta pútavý program počas jesenných prázdnin. Nadväzujeme na zvyky a tradície, ktoré sa v minulosti v čase Dušičiek spájali so Spišom, keď ľudia vyrezávali tekvice a ukrývali v nich svetielka na ochranu pred svetlonosmi. V rámci programu pripravujeme jesenné tvorivé dielne so svetlonosom, premietanie tematickej rozprávky, lampášový sprievod mestom, ohňovú šou a premietanie strašidelných rozprávok s popcornom,“ uviedla Zuzana Kamenická, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska mesta Levoča.

Do organizácie podujatia sa zapoja aj miestne prevádzky, reštaurácie a kaviarne na Námestí Majstra Pavla, ktoré dotvoria jesennú atmosféru svojou ponukou a výzdobou.

„Takéto podujatie priťahuje turistov nielen z blízkeho okolia, ale aj z iných regiónov Slovenska či zo zahraničia. Väčší počet návštevníkov znamená vyšší dopyt po ubytovaní, stravovacích zariadeniach a službách, čo priamo prispieva k ekonomickému rastu miestnych podnikateľov. Mesto sa môže stať atraktívnejším cieľom pre budúcich návštevníkov, čo podporí jeho dlhodobý rozvoj ako turistickej destinácie,“ uviedla Denisa Dzurillová z Kancelárie primátora.

Podujatie sa uskutoční na viacerých miestach v meste, vrátane Severného parku, Kina Úsmev a v blízkosti mestských hradieb.

Zdroj: archív mesta Levoča

tlačová správa

Pridajte komentár