fbpx
INDEX MAG
Young Spirits 2024
Zdroj: archív ŠUP Košice

ŠUP-ka pripravuje módnu šou Young Spirits 2024. Príde aj Boris Hanečka

5. ročník multimediálneho projektu módnej prehliadky študentov Školy umeleckého priemyslu v Košiciach Young Spirits 2024 sa uskutoční 6. novembra o 17.00 v Kulturparku.

Zámerom podujatia Young Spirits 2024 je podporiť rozvoj kultúry a umenia medzi študentmi Školy umeleckého priemyslu v Košiciach ich zapojením do módnej prehliadky, ktorá spojí tradičné materiály s modernými technológiami. Projekt vytvorí priestor pre medziodborový dialóg a nové kreatívne riešenia.

“Pozvaním Borisa Hanečku, renomovaného odevného návrhára a kostýmového výtvarníka, chceme našim žiakom priblížiť možnosti profesionálneho rastu a praktického uplatnenia v oblasti módy a dizajnu. V predchádzajúcich ročníkoch sme privítali tiež zaujímavých hostí, medzi ktorými bola módna ikona Slovenska Ferko Mikloško, svetoznáma módna návrhárka a Slovenka žijúca v Čechách Jitka Klett, ako aj absolventky Školy umeleckého priemyslu v Košiciach Monika Čopáková a Domonika Szöllösiová,” naznačila garantka projektu Alena Mayer.

Dôležitým cieľom je podľa jej slov tiež poukázať na možnosti odievania v duchu slow fashion.

Podujatie prispeje k zvýšeniu povedomia o inovatívnej umeleckej tvorbe a prepojí kultúru s technológiami medzi mladými ľuďmi v Košickom kraji.

Pridajte komentár