EAST MAG
radovan grezo

Moje TOP aplikácie #22 Radovan A. Grežo

Čo skrývajú smartfóny osobností a známych tvárí z rôznych oblastí spoločnosti? Ako druhý sa v roku 2021 v rubrike Moje TOP aplikácie predstaví Radovan Andrej Grežo –človek, ktorý vymyslel Dedoles škrečky a autor knihy Rozprávky pre workoholikov (vychádza vo vydavateľstve Albatros v máji 2021).

Google Maps

Ešte kedysi som sa mohol vyhovárať na to, že som v cudzej krajine, v novom meste, a preto potrebujem na všetko Google Maps. No-a-čo™. Aktuálne mi to reálne prechádza už len pri návratoch domov do Bratislavy, kde medzičasom netuším, ktorý autobus či električka kam ide a ani mená mnohých ulíc v mojej pamäti nevyvolajú viac ako vágny pocit, že to meno poznám. Napriek tomu mapy používam aj doma v Prahe, pretože je tá lenivosť neuveriteľne pohodlná. A v dôsledku toho tuším maximálne, ako sa volá ulica, na ktorej bývam, ale mená tých vedľajších, paralelných s mojou či kolmých na ňu ostávajú opradené tajomstvom.

REKLAMA

Mail

Používam defaultný Mail, čo je v iOS. V ňom mám korporátny Apple email aj firemno-súkromný Gmail. Lebo Gmail apka je podľa mňa strašná. A Mail rieši každý problém. Okrem tých problémov, ktoré mi klienti a kolegovia zverujú telefonicky, v iMessages či na WhatsAppe…

Facebook-Instagram-LinkedIn

Áno, sú to tri aplikácie a nie jedna. LinkedIn dokonca ani nepatrí tomu konglomerátu nekonečnej priemernosti myšlienok a fotiek. No-a-čo™. Všetky tri sú aplikáciami, ktoré sa dá vytasiť vždy, keď je človek ponechaný napospas vlastným myšlienkam s rizikom zásadnej introspekcie. Napríklad, keď už 5 sekúnd naňho nikto nerozpráva, či má vypnutú TV. Áno, myslím tým každé čakanie v rade pri okienku obľúbenej kaviarne, či posedenie na toalete. 

Revolut

Rád sa pozerám ako bohatnem na akciách Apple. I keď od Brexitu si už mesiace vravím, že svoje panské veľkotovárnícke akciové bohatstvo by som mal preniesť niekam inde, pretože by som v prípade akýchkoľvek komplikácií nerád ostal v zajatí britského práva, respektíve bezprávia.

Pocket

Miesto, kam si človek ukladá články s odhodlaním prečítať si ich neskôr, aby si ich už nikdy neprečítal a po pár rokoch ich zmazal. Ja som pritom, samozrejme, výnimkou a skutočne tie uložené články aj čítam. Mám systém jedna kniha – prečítanie všetkých nových článkov v Pockete – jedna kniha. Síce sa tak dozvedám o tom, koho a prečo zabásli v aktuálnej akcii bez výpredajov od NAKA s niekoľkotýždňovým oneskorením, ale lepšie vedieť niečo neskôr než vôbec. No-a-čo™, že to nepotrebujem vedieť vôbec.

Swarm

Podvádzam, pretože túto aplikáciu v dobách lockdownu človek veľmi nevyužije. Swarm je krásne oldschoolová apka, pretože ju dnes používajú už len skutoční fajnšmekri, ktorým je úplne jedno, že zecheckovať sa v reštaurácii či múzeu je úplne zbytočná vec. Nikto si to na Swarme nevšimne a nepríde tam za mnou. Ani si nikto nebude myslieť, že mám skvelý vkus a krásny život. Hlavne preto, že Swarm dnes už nikto okrem mňa a dvoch mojich kamarátov nepoužíva. Prečo je to No-a-čo™ a skvelé, aj keď to nie je užitočné, nepochopia ľudia, ktorí čítajú Win Hoffovu metódu a žijú sebazlepšovateľský sebaklam tlačenia na produktivitu.


Radovan Andrej Grežo

  • zakladateľ Somebody&Somebody, agentúry zameranej na brandovú komunikáciu
  • realizoval kampane pre Subway, Dedoles, GymBeam, TonerPartner, MANA
  • vymyslel Dedoles škrečky
  • v máji 2021 vydá svoju prvú knihu Rozprávky pre workoholikov

Do rubriky Moje TOP aplikácie sme v minulosti oslovili aj Michala Meška z Martinusu, Šimona Šicka z Pixel Federation či blogerku Lapkinn.

komentáre 3