EAST MAG
muž pracuje na laptope

Okrem iPhonu aj autá alebo spolupráca so Samsungom: Čo chystá Apple v roku 2024?

Spoločnosť Apple prostredníctvom svojich produktov svetu každoročne odhaľuje technologický pokrok a inováciu. Nie inak tomu bude v roku 2024, v ktorom si pre svojich fanúšikov a nadšencov pripravili skutočné prekvapenia. Čo to bude?

Možno premýšľate nad tým, že už je čas vymeniť starý telefón alebo MacBook za nový. Čo raz investovať do najnovších vymožeností a zaistiť si tak nadštandard, ktorý vám staršie modely neponúknu? Alebo ste možno len blázon do technológií a každý rok nadšene čakáte na uvedenie novej generácie chytrých produktov. Či tak, alebo onak, prinášame vám predpoveď najhorúcejších produktov Apple, ktoré sa chystajú predstaviť v roku 2024.

iPhone 16: Apple spojí sily so Samsungom

Trendy jabĺčko opäť posúva hranice možností. Velikáni na poli výroby chytrých telefónov – Samsung a Apple – po rokoch „bojov“ nečakane spojili sily a podľa serveru The Elec opatrili nový iPhone 16 displejom s OLED panelmi, a to práve z dielne spoločnosti Samsung. Medzi výhody tohto displeja sa radí aj nižšia energetická náročnosť, s čím súvisí aj lepšia výdrž batérie. Ďalšou novinkou je podpora RCS správ, ktoré by mali pracovať nezávisle na iMessage a uľahčiť komunikáciu medzi užívateľmi Apple a Androidových zariadení.

Štyri nové MacBooky?

Je to tak. Podľa dostupných zdrojov by mal Apple v prvej polovici roku 2024 predstaviť hneď štyri nové notebooky. Tie budú obsahovať čipy generácie M3, ktoré by mali priniesť významné zlepšenie v efektivite práce a rýchlosti.

Apple v budúcnosti stretnete aj na ceste

Písal sa rok 2014, keď sa spoločnosť Apple rozhodla začať pracovať na vývoji vlastného elektromobilu. O takmer desať rokov neskôr firma pokročila natoľko, že by sa konečne mohla spustiť aj výroba. Túto informáciu poskytli spoločnosti Reuters neuvedené zdroje. Apple sa údajne sústredí na vývoj samoriadiacej technológie a vlastných batériových článkov, čo by malo zvýšiť dojazdovú vzdialenosť elektromobilov a zároveň znížiť výrobné náklady – tieto informácie sú však spoločnosťou nepotvrdené. Fanúšikovia po celom svete už napäto čakajú na oficiálne vyjadrenie a predstavenie finálneho produktu alebo aspoň plánov do budúcnosti, pravda je však taká, že hoci sa pôvodne počítalo s rokom 2024, kvôli pandémii koronavírusu sa uvedenie plánov a začatie produkcie môže presunúť až na rok 2025 alebo neskôr. Nezostáva teda iné, než čakať a dúfať.

Nezabudlo sa ani na klasiky

Medzi stálice okrem telefónov a Macov tradične patrí aj uvedenie nových generácií slúchadiel, iPadov alebo chytrých hodiniek Apple Watch. Jabĺčkari sa môžu tešiť aj na rad dizajnových doplnkov, takže o Apple v roku 2024 rozhodne nebude núdza.

Pridajte komentár