EAST MAG
ABB
Zdroj: ABB Solutions Slovakia

Príbeh ABB Solutions Slovakia. Od startup-u k úspešnej firme

Spoločnosť vznikla ako startup v roku 2012 pod názvom Affinity Analytics a začala vyvíjať vlastný produkt – softvérovú platformu, ktorá zbierala a analyzovala spätnú väzbu koncových zákazníkov. Príbeh spoločnosti ABB Solutions Slovakia nám predstaví Managing director Dušan Nikházy.

V roku 2016 firma vyvinula hlavný produkt, ktorý formou „webových botov“ dokázal v mene doktora zbierať zo stránok poisťovní informácie o poisteniach jeho pacientov. V roku 2018 do ponuky pridali aj druhý produkt, a to RCM, službu na spracovanie poistných nárokov voči poisťovniam, ktorý viedol k prudkému rastu administratívneho tímu. V auguste 2020 sa firma akvizíciou pridružila k spoločnosti ABB Optical Group, ktorá je najväčším distribútorom kontaktných šošoviek v Spojených štátoch. 

Zdroj: ABB Solutions Slovakia
Zdroj: ABB Solutions Slovakia

Prečo sa spoločnosť ABB Optical rozhodla pre investíciu v Košiciach?

Naša materská spoločnosť ABB Optical videla hodnoty, v ktoré veríme, a ktoré sme tu vybudovali. Videli náš produkt, naše silné vzťahy so zákazníkmi a v neposlednom rade kolektív a jeho prístup k práci. Zároveň náš produkt zapadol do dlhodobej stratégie našej materskej firmy,“ vysvetľuje Dušan Nikházy.

ABB Optical je dodávateľ kontaktných šošoviek, ale v dnešnej dobe sa tento vzťah transformuje do širšieho partnerstva s doktorom a jeho podnikaním. 

ABB Optical vie klientom v rámci svojho portfólia produktov pomôcť v týchto prípadoch:  

  • ak majú problém s výrobu šošoviek do okuliarov alebo údržbou zásob na okuliarové rámy,
  • ak potrebujú pomôcť zorganizovať postupy pri predaji okuliarov alebo šošoviek,
  • ak majú problém so správnou identifikáciou poistiek svojich pacientov,
  • ak im prerástli cez hlavu správne spracovania poistných nárokov,
  • ak im veľa pacientov odchádza s predpisom na šošovky a kupuje si ich radšej online.
Zdroj: ABB Solutions Slovakia
Zdroj: ABB Solutions Slovakia

Základom úspechu nie sú produkty

Úspechom firmy sú okrem produktov najmä členovia tímu. Všetci sme odlišní, no spájajú nás štyri základné hodnoty, v ktoré veríme.

Denne si spoločne pripomíname fakt, že sme jeden tím. Samozrejme nezabúdame na neustále zlepšovanie, na to, že zákazník a produkt sú na prvom mieste. 

Štvrtou hodnotou je priateľská atmosféra, vďaka ktorej sa nám všetkým darí zvládať aj tie najnáročnejšie dni. Pre ABB Solutions Slovakia je nesmierne dôležité, aby bol kolektív na jednej vlne a kráčal rovnakým smerom. 

Naším úspechom nie sú len naše produkty, ale práve náš kolektív, ktorý tu máme. Práve vďaka ľudom je naša firma úspešná a od jej vzniku môže takmer bez prestávky rásť. 

Zdroj: ABB Solutions Slovakia

Nové výzvy v roku 2024

ABB Solutions Slovakia sa stala R&D a administratívnym centrom pre skupinu ABB Optical Group.

To znamená sústredenie vývoja súčasných, ale aj budúcich produktov práve tu v Košiciach. Zároveň si ABB Optical Group dala za cieľ rozvíjať aj administratívny produkt, a to cez príležitosti v oblasti RCM a Customer Care. 

V decembri minulého roku sme úspešne prešli ďalším míľnikom, kedy sme sa po rokoch presunuli do nových priestorov a nájdete nás v Business centre Cassovar na Žriedlovej ulici v Košiciach.

Nové priestory nám umožnia ďalej rásť a rozvíjať náš kolektív, v oblasti Frontend a Backend developmentu, SW testovania, agilného manažovania tímov a pod.

Zdroj: ABB Solutions Slovakia
Zdroj: ABB Solutions Slovakia

ABB Solutions Slovakia

ABB Solutions Slovakia je spoločnosť pôsobí na košickom trhu od roku 2012 v oblasti IT a Business Solutions.

Vyvíja dva hlavné produkty, pre svojich klientov, očné optiky a siete očných optík v Spojených štátoch amerických. Produkt ABB Verify ponúka prehľadný systém o poistení v oblasti optometrie, vďaka čomu vedia naši klienti lepšie a efektívnejšie dodávať svoje služby pacientom. Produkt RCM prináša riešenia pre komunikáciu s pacientami.
ABB Solutions Slovakia je súčasťou ABB Optical Group, ktorá je popredným poskytovateľom optických výrobkov, služieb a obchodných riešení v priemysle starostlivosti o oči.

Viac o spoločnosti sa dočítate na abbsolutionsslovakia.com

ABB Solutions Slovakia je členom klastra Košice IT Valley.

Pridajte komentár