EAST MAG
banner-v-kosiciach-to-zije
Foto-koláž: L. Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 9. do 15. mája

Aktuálny týždeň sa organizátori zamerali najmä na divadelné predstavenia a koncerty. Čo z ich ponuky si vyberiete?

ŠTVRTOK 9. mája

Darujte krv na Hlavnej ulici pri Historickej radnici. Od 8:00 hod. sa dnes uskutoční dopoludnie plné darcov najvzácnejšej tekutiny na svete a plné zaujímavých stretnutí, rozhovorov i milého sprievodného programu. Súčasťou Primátorskej kvapky krvi budú ukážky práce a podávania prvej pomoci pri náhlom zastavení srdca členmi Záchrannej služby Košice.

REKLAMA

Slávnostné vyhlásenie výsledkov literárnej súťaže žiakov základných škôl a študentov osemročných gymnázií Literárne Košice začína od 10:00 hod. v Litparku.

VSE City Run štartuje o 17:00 pri Dolnej bráne. Prechádza mu bohatý kultúrny program.

Srdečne Vás pozývame na osviežujúci komorný koncert, ktorý sa v Múzeu Vojtecha Löfflera uskutoční dnes o 16.30. Vstup je voľný.

Pestrý kaleidoskop ukážok rusínskej kultúry spojený so slávnostnou liturgiou v drevenom kostolíku, ako aj komentovaná prehliadka vzácnych ikon a liturgických exponátov, sú pripravené na dnes od 17:00 hod. v rámci podujatia RusínsKE – Rusíni v Košiciach na nádvorí Historickej budovy Východoslovenského múzea v Košiciach.

Druhé pokračovanie DANCING MACHINE by SacMJJ Michael Jackson Tribute special edition pokračuje po veľmi úspešnom turné v 10-tich mestách. Jedinečná a emóciami nabitá 90 min. show, na ktorej zaznejú najväčšie hity legendárneho kráľa popu, sa v Košiciach v Historickej radnici koná dnes od 19:00 hod. Autorom predstavenia a zároveň hlavným predstaviteľom je svetoznámy ekvádorský tanečník, herec a choreograf SacMJJ (Adrian Alvarez).

Koncert Sólo pre marimbu, na ktorom sa s orchestrom Štátnej filharmónie Košice predstaví fenomenálny nemecký perkusionista ALexej Gerrasimez diriguje Zbyněk Müller a pod jeho taktovkou zaznie aj kultové Ravelovo Bolero a pôvabná suita Meštiak šľachticom z dielne Richarda Straussa. Koncert je pripravený v spolupráci s Ekumenickým spoločenstvom cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice pri príležitosti 30. výročia jeho vzniku a koná sa dnes od 19:00 hod. v Dome umenia.

Solo-pre-marimbu
Zdroj:archív ŠfK

PIATOK 10. mája

Babská jazda s Robom Opatovským štartuje dnes o 18:30 hod. v priestoroch ENTER – eat & chill. Čaká vás skvelá hudba, DJ, taneční lektori, uvedenie do života nového albumu a mnoho iného.

Koncert Lukáša Adamca Bodka Tour 2024 štartuje dnes o 19:00 hod. v Kulturparku.

Poďte sa zabaviť na OLDIES PARTY TOUR RÁDIA VLNA so špeciálnym hosťom – skupinou Tublatanka. Párty začína o 21:00 hod. v Spoločenskom pavilóne. Hity overené časom vám namixuje DJ Peter Hurajt a o najlepšiu zábavu sa postarajú moderátori rannej show Dominika Dadíková & Martin Chynoranský.

NEDEĽA 12. mája

Bábkovo-činoherná rozprávka divadla Portál o Jankovi Hraškovi, popretkávaná pesničkami, najmenším priblíži, ako sa svojou šikovnosťou, usilovnosťou a vynaliezavosťou stane z malého človiečika veľký človek. Janko Hraško si získa lásku rodičov, zvládne nejednu prekážku a poteší všetky deti už dnes od 16:00 hod. v DKC Veritas. Predstavenie je vhodné od 3 rokov. 

PONDELOK 13. mája

Nová divadelná komédia Moje baby prichádza aj do Košíc. V úlohe starej mamy skvelá Zuzana Kocúriková, v postave jej dcéry alternujú Zuzana Fialová a Anna Šišková a vnučku alternujú Zuzana Porubjaková a Viktória Šuplatová. Írsku komédiu si môžete vychutnať dnes od 18:00 hod. v Historickej radnici. Táto komédia určite nie je len pre ženské publikum, ale aj pre všetkých chlapov, ktorí chcú nahliadnuť do ženského sveta.

Foto: archív Mestského divadla Košice

Divadlo MILÉNIUM vás pozýva na hru Strašne ošemetná situácia od známeho slovenského dramatika Jána Soloviča dnes od 18:00 hod. v Radničnej sále Miestneho úradu MČ Košice-Staré Mesto na Hviezdoslavovej 7 v Košiciach. Vstupné je dobrovoľné.

UTOROK 14. mája

Východoslovenská galéria si pre priaznivcov umenia pripravila naraz vernisáž hneď dvoch výstav. Uskutočnia sa dnes o 18:00 hod. Príďte si vychutnať interaktívno-edukačnú výstavu Zachránené na dotyk a projekt Janky Duchoňovej Anatómia ľútosti.

Krvavé peniaze je vynikajúca hra autorského tria bratov, ktorí píšu pod značkou Heather Brothers. V Historickej radnici si ju môžete pozrieť dnes od 19:00 hod. Obsadenie : Ľuboš Kostelný / alt. Vladimír Kobielsky, Helena Krajčiová,  Kristína Greppelová, Ráchel Šoltésová / alt. Diana Ristová.

STREDA 15. mája

Dnes o 16.30 hod. štartuje tohtoročná obľúbená súťaž “Staromestský NAJ psík” na venčovisku pri Pravoslávnom chráme – ul. Braniskova-Tatranská. V bohatom programe na vás čaká okrem posudzovania hlavných kategórií aj poradenstvo v oblasti starostlivosti a výživy psov, tanečná show psích tanečníkov, burza vecí pre psov. Potrebné je preukázať sa platným očkovaním a dokladom o zaplatení dane za psa.

Pridajte komentár