EAST MAG
Zdroj: Shutterstock

Ako si správne vybrať kvalitný ruksak?

Pohodlný batoh má okrem štýlovosti spĺňať aj iné funkcie. Pri jeho nosení by ste sa mali cítiť pohodlne a nemal by zbytočne zaťažovať váš chrbát. Prečítajte si, načo sa zamerať pri nakupovaní batohu do školy.

Vyberte si správnu veľkosť

Najskôr si rozmyslite, koľko kníh a vecí potrebujete nosiť do školy. Niekomu stačí zopár zošitov a niekto potrebuje väčší batoh na počítač a knihy. Ak si potrebujete do školy nosiť notebook, je dobré ho mať pri nákupe so sebou. Prípadne ho premerajte a pozrite si miery ruksaku. Pri hľadaní správnej veľkosti je najlepšie si batoh vyskúšať a zistiť, či vám správne sedí na chrbte.

REKLAMA

Vrecká a funkcie

Po výbere správnej veľkosti batoha do školy sa zamyslite nad tým, koľko vreciek budete potrebovať a aké funkcie má batoh spĺňať. Ak si potrebujete nosiť spomínaný notebook, vyberte si batoh s vnútorným puzdrom. Veľmi praktické sú aj malé vrecká na prednej strane batohu. Hodia sa vám na uloženie drobností ako sú USB kľúče, vreckovky alebo balzamy na pery. Ďalšou skvelou vychytávkou je aj bočné vrecko na fľašu, ktoré vám ušetrí kopec vnútorného miesta.

Skontrolujte drobné detaily

Pri prehliadaní školských batohov v obchode si poriadne prehliadnite zipsy a zošitie častí batohu. Uistite sa, že je batoh kvalitný, aby sa vám pod veľkou hmotnosťou nezačal trhať. Dôležitá je najmä kvalita zošitia a kvalita látky. Ďalej by mal batoh obsahovať pracku na úpravu dĺžky ramienok, aby ste si ho mohli prispôsobiť vašej výške a telu.

Batoh alebo taška na rameno?

V teplom počasí môže byť nosenie batohu nepríjemné, a to obzvlášť v prípade, že cestujete hromadnou dopravou. Batoh môže spôsobovať potenie na chrbte, čo taška na rameno eliminuje. Tieto tašky sú síce v lete pohodlné, ale nie sú zdravé pre našu chrbticu. Spôsobujú nadmerné zaťaženie jedného ramena a môžu posunúť rovnováhu vášho tela. Stále je však výhodou mať takúto tašku doma. Je dobré ju nosiť v dni, keď nemáte toľko predmetov a vaša taška je odľahčená. Taktiež vám odporúčame mať doma aj jednu – dve cestovné tašky, do ktorých sa môžete zbaliť na školské výlety.

Pridajte komentár