EAST MAG
Banner Košice
Foto: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 5. do 11. októbra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 5. októbra

International Jazz Festival končí dnes tretím dňom. Užite si ešte kvalitnú dávku dobrej hudby od 19:00 hod. v GES Clube. Vystúpia AMC Trio & Andy Middleton [SK & USA], Ruggero Robin Trio [ITA] a Citrus Sun [UK] presented by Bluey from INCOGNITO.

REKLAMA

Obľúbené potulky mestom Košice budú tentoraz na tému Vodorovná potulka – objavte svet pod vašimi nohami. Ak nestíhate dnes, môžete sa zastaviť zajtra alebo počas víkendových dní. Pripravených je 22 turnusov, podrobnosti zistíte tu. Zraz je pred Štátnou vedeckou knižnicou.

Po piatich rokoch (a úspešnom debutovom albume Zrkadlo) košická autorka a speváčka Skyva s kapelou predstavuje svoj nový album Z exilu. Album do života uvedie slovenská speváčka SIMA MAGUŠINOVÁ, ktorá bude aj hudobnou hostkou. Ako ďalší hudobný hosť sa predstaví Marián Lukáč. Podujatie sa koná od 19:00 hod. v DKC Veritas.

Foto: archív Skyva

Pozývame vás aj na koncert hudobníčky Christiny Mantis dnes od 20:00 do košického Artfora. Christina Mantis je mladá slovenská hudobníčka, ktorá sa po pôsobení v kapelách na poste basgitaristky rozhodla ísť sólovou cestou.

Piatok 6. októbra

Priaznivcov hokeja dnes určite poteší zápas HC Košice vs. HC Slovan Bratislava. Príďte chlapcov povzbudiť o 17:30 hod. do Steel Arény.

Očakávaná Biela noc je tu! Ulice Košíc sa od dnešného dňa do nedele opäť naplnia umením, návštevníkmi a jedinečnou atmosférou. Všetky bližšie informácie nájdete tu.

Foto: archív organizátora

Predpremiéra filmu Svetloplachosť s tvorcami sa uskutoční dnes o 18:00 hod. v Kine Úsmev. Najnovšieho slovenského nominanta na Oscara a zároveň snímku, ktorá získala cenu na prestížnom filmovom festivale, uvedú režisér Pavol Pekarčík a strihač Martin Piga.

40 rokov na scéne s tak veľkou a vernou fanúšikovskou základňou je úctyhodný výkon pre hudobné teleso hrajúce ľubovoľný hudobný štýl. V tomto roku sa 40-ky dožila tvorba thrash-metalových ARAKAIN. Spolu s Jacker´s vystúpia muzikanti dnes od 19:00 hod. v Collosseum klube.

Sobota 7. októbra

Aj dnes pokračuje Biela noc, tak šup obdivovať umenie do ulíc.

Obľubujete šlágre? Práve vám je potom určená Šláger paráda, ktorá odštartuje dnes o 17:00 hod. v Jumbo centre. Hudobné osobnosti známe z televíznej obrazovky predstavia svoju populárnu šou.

Foto: archív organizátora

Nedeľa 8. októbra

Biela noc dnes končí. Ak ste ju ešte nestihli, máte poslednú možnosť.

HC Košice pozýva všetkých svojich fanúšikov na domáci hokejový zápas, ktorý sa uskutoční v košickej Steel aréne o 16:00 hod. Sily si chlapci zmerajú s HKM Zvolen.

Pondelok 9. októbra

Najväčšia párty košických vysokoškolákov JEDLIČKA štartuje dnes o 21:00 hod. vo V-Klube. Pod jednou strechou, so silnou zostavou a na 4 stageoch súčasne to spolu môžete odpáliť vo veľkom štýle.

Foto: archív organizátora

Utorok 10. októbra

Pri príležitosti Medzinárodného dňa archeológie si dnes môžete užiť podujatie s názvom Deň s archeológiou. Vo Východoslovenskom múzeu – v jeho Historickej účelovej budove, štartuje o 17:00 zaujímavý program. Čakajú vás komentované prehliadky výstav, ukážky archeologických nálezov, ukážky práce archeológa či zážitkový vzdelávací program.

Streda 11. októbra

Pozývame vás na  jedinečný filmový festival EKOTOPFILM I ENVIROFILM TOUR 2023. V Kine Tabačka uvidíte najlepšie dokumentárne filmy z celého sveta. Podrobné informácie nájdete u organizátora.

Ženská vokálna skupina Neha zahrá a zaspieva svoj prvý košický koncert v priestoroch útulnej čajovne Čavango dnes o 20:00 hod.

Pridajte komentár