EAST MAG
Novinky v Košice IT Valley
Foto: KEITVA

Virtuálna realita v školách, podcast o IT v Košiciach a množstvo ďalších aktivít. Prečítajte si, aký bol január v Košice IT Valley a tiež o plánoch na nachádzajúce mesiace.

  • Konzorcium EDIH Cassovium odštartoval svoje služby pre malé a stredné firmy.
  • V Košice IT Valley chcú pomôcť učiteľom na ich ceste k inovatívnemu spôsobu vzdelávania.
  • Do klastra sa v januári pridala nová členská firma, spoločnosť Renomia.
  • Začiatkom marca sa chystá networkingový event pre ženy.
  • Zapojte sa do dôležitého prieskumu ktorý sa venuje téme online násilia a sexuálneho obťažovania na základe pohlavia.
  • Poznáme víťazov 9. ročníka Živé IT projekty.
  • Košické firmy sú najatraktívnejšími zamestnávateľmi v roku 2023.
  • Už čoskoro sa môžeme tešiť na nový web Košice IT Valley.
  • Tím Košice IT Valley sa rozrástol o nového kolegu, Adama Urbana, ktorý prevzal agendu manažéra pre vzdelávanie.
Spustenie služieb EDIH Cassovium
Spustenie služieb EDIH Cssovium. Foto: archív KEITVA

Kick-off podujatie EDIH CASSOVIUM

Kick-off podujatie s názvom DigITally Yours prinieslo dôležité informácie o tom, ako môžu malé a stredné podniky a verejné organizácie začať svoju cestu digitálnej transformácie a zlepšiť tak svoje podnikanie a konkurencieschopnosť. Pozrite si reportáž z tohto podujatia.

Zástupcovia konzorcia EDIH Cassovium záujemcom odprezentovali svoje služby a inovatívne riešenia. Ak patríte k oprávneným žiadateľom (MSP a organizácie verejnej správy) a mali by ste záujem získať podporu na inovovanie svojich procesov, viac informácií nájdete na webstránke EDIH

REKLAMA
Projekt Vzdelávajme virtuálne. Foto: archív KEITVA

Virtuálna realita ako spôsob výučby

Cieľom projektu Vzdelávajme virtuálne je budovať vzťahy mladých ľudí k technológiám a inováciám. V Košice IT Valley chcú pomôcť učiteľom na ich ceste k inovatívnemu spôsobu vzdelávania. Aj preto sa pustili do série workshopov, v ktorých pedagógom a študentom predstavujú prácu s virtuálnou realitou (VR).

Ich prvou zastávkou bolo Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v Trebišove. 
Okrem virtuálnej reality študenti spoznali aj aktivity klastra, diskutovali o využívaní kritického myslenia či tímovej práci na hodinách. Zistili, že svet IT je naozaj rôznorodý, vrátane širokej škály pracovných oblastí.

Tento projekt je možné realizovať vďaka podpore Fondu SK-NIC pre MALÉ PROJEKTY.

Finále Živé IT Projekty
Finále Živých IT projektov. Foto: archív KEITVA

Finále Živých IT Projektov

Unikátny projekt Živé IT Projekty pod záštitou Katedry počítačov a informatiky Fakulty elektrotechniky a informatiky TUKE a Košice IT Valley oslávil svoj deviaty ročník. 1. februára sa uskutočnilo slávnostné finále, ktorým sa uzavrela štvormesačná cesta najlepších tímov.

Výstupmi boli prevažne softvérové prototypy vrátane informačných systémov, webových stránok, mobilných aplikácií, cloudových riešení či inteligentných rozhraní.

Živé IT Projekty poskytli študentom možnosť zažiť svet reálnych IT projektov, pri ktorých ich sprevádzali firmy a odborníci z praxe a akademického sveta. 1 idea, 34 spoločností, 43 projektov, 87 mentorov, 200 študentov, viac ako 390+ stretnutí, 12 000+ hodín práce a 300 000+ riadkov kódu – také boli Živé IT projekty 2024. 

Víťazný tím z Katedry počítačov a informatiky TUKE predstavil revolučnú aplikáciu, ktorá zlepšuje vyhľadávanie na internete pre ľudí s poruchami zraku či sluchu. Pracovali na ňom so spoločnosťou IBM a Spojenou internátnou školou pre hlucho-slepé deti v Červenici.

KEITVA a Grantup

Zistite viac o Košice IT Valley v podcaste Grantup

Výkonná riaditeľka Košice IT Valley, Miriama Hučková, prijala pozvanie do ďalšej epizódy podcastu Grantup. Okrem iného sa v ňom dozviete aj to, ako pomohla korona IT sektoru na východe, kto je najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku, ako sa zmenil IT sektor v priebehu 17 rokov, v čom spočíva sila klastra Košice IT Valley a aký ďalší krok by mali klastre na Slovensku podniknúť a kto sú členovia klastra.

Vypočujte si tento diel podcastu Grantup.

Najzamestnávateľ 2023

Najatraktívnejší zamestnávateľ 2023

Košické firmy sú najatraktívnejšími zamestnávateľmi 2023! Už 12. ročník tejto prestížnej ankety priniesol víťazstvo dvom členským firmám Košice IT Valley – Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a Fpt Slovakia.

„Je to vynikajúca správa a potvrdenie, že IT spoločnosti v Košice IT Valley patria k najlepším na celom Slovensku. Toto sa týka nielen technologickej excelentnosti, ale aj ich prístupu k tomu najcennejšiemu – ľudskému kapitálu,“ zhodnotila úspech Miriama Hučková, výkonná riaditeľka klastra.

Networkingové podujatie pre ženy na tému time management.
Foto: archív KEITVA

Networkingové podujatie pre ženy

Košice IT Valley pripravuje 7. marca 2024, o 17:00 hod. networkingový event zameraný na tému time managementu.

Chcete vedieť, ako efektívne získavať digitálne zručnosti aj v množstve pracovných či osobných povinností? Príďte na event, kde spoločne objavíte skvelé tipy a osvedčené postupy na organizovanie svojho vlastného času. Poďte sa spoločne inšpirovať, ako účinne integrovať IT štúdium do rušného životného štýlu.

Čo vás čaká:

  • diskusia o time managemente až po zdieľanie osobných skúseností,
  • priestor pre vzájomne spoznávanie a podporu,
  • panelová diskusia s úspešnými ženami v IT.

Vstup je ZADARMO, ale počet miest je obmedzený, tak neváhajte a zaregistrujte sa čo najskôr.

Registrácia: https://forms.gle/BfXhA5t6XffyWi6RA 

V priebehu februára čaká Košice IT Valley aj množstvo ďalších výziev a aktivít, o ktorých vás včas informujeme.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár