EAST MAG
ilustračka písanie knihy
Foto: shutterstock.com

Pomôžte spisovateľkám napísať špičkový román! Štartujeme už v piatok 5. januára

Rozhodli sme sa prinášať vám týždeň čo týždeň po kapitolách nový, doposiaľ nepublikovaný rukopis. Každý piatok sa tak môžete tešiť na pokračovanie, ktoré budú autorky písať priamo pre vás. Spisovateľky budú totiž hneď dve, a to poriadne ostrieľané. A úplne najlepšie na tom celom je, že budete môcť svojimi komentármi ovplyvňovať vývoj deja!

Lina Franková má na konte 5 dielov úspešnej neogotickej série o rode Von Barevanson (Hadí zámok, Vlčí zámok, Orlí zámok, Jelení zámok a Líščí zámok, ako aj tituly Maj „Pekný“ deň či ako spoluautorka aj kuchárske tituly Magické cupcaky a Magické bábovky).

REKLAMA

„Vždy som túžila napísať knihu so spoluautorom, zaujímal ma ten dvojitý kreatívny proces a nové nápady alebo uhol pohľadu, ktoré by prinášal. Nikdy by mi však nenapadlo, že to bude naozaj až také skvelé, aké je to práve teraz, keď píšem so svojou spriaznenou dušou Magdalénou Pirožekovou. Nemyslím si, že by som do projektu, ktorý si vyžaduje byť stále v strehu a neustále pokračovať, mohla ísť s niekým iným, pretože práve my dve spolu sme čosi ako spisovateľské dvojčatá – jedna načrtne nápad a druhá ho rozvinie a naopak. Naše videohovory vyzerajú ako ping-pong, navzájom si prihrávame úplne šialené nápady a nielenže nás bavia, občas dokonca aj dávajú zmysel ;),” konštatuje Lina.

Lina Franková. Foto: archív autorky

Akoby sme boli prepojené – je to skvelá spolupráca

Magdaléna Pirožeková je autorkou románov Nádej v utajení, Iba nádej nestačí, Povedz, že ma miluješ, Útek do rajaV kruhu tieňov.

„Mnohí dobre vedia , že som si v osobnom živote prešla obrovskými zmenami a tie ma nadobro zablokovali v tvorbe na niekoľko rokov. Každý môj ďalší pokus o písanie nakoniec skočil fiaskom. Je koniec – to som si však myslela len do chvíle, kým ma neoslovila Lina Franková s tým, či by som nechcela skúsiť spoluatorstvo. Mala skvelý nápad, že by ma to možno nakoplo a naozaj mala pravdu. Od začiatku sme si neskutočne sadli. Podľa mňa sme sa veľmi dlho hľadali. Je to fascinujúce – akoby sme boli prepojené. Vieme sa krásne dopĺňať a príbeh, ktorý sa nám rodí v hlave, dávame postupne na papier štýlom , ktorý je pre nás obe skvelou zábavou. Veď aj Viktor a Gabriela sú takí odlišní, až je to kompatibilné,” naznačuje Magda.

Foto: archív M. Pirožekovej

Staňte sa tak ich kolegom či kolegyňou a pokojne prichádzajte s nápadmi, ako by sa mohol samotný dej vyvíjať. Možno prispejete k vytvoreniu skvelého románu, ktorý sa koncom roka 2024 ocitne aj na pultoch kníhkupectiev.

A o čom vlastne samotný príbeh bude?

Ponesie názov MERITUM a podtitul Nočné besy. Začítajte sa do anotácie a čakajte na prvé riadky, ktoré prídu už v piatok!

Viktor Kvintuss, autor bestsellerových kníh, a Gabriela Augusta, mladá reštaurátorka. Ich životy by sa pravdepodobne nikdy nepretli, ak by sa Gabrielin dom nezmenil na dejisko najhorších nočných môr, aké si len viete predstaviť. Indície ju naviedli k spisovateľovi, ktorého nikdy predtým nestretla. Je možné, aby to čisté zlo pochádzalo priamo od neho? Kto sa snaží mladej divožienke ublížiť natoľko, že takmer prichádza o rozum? Ide len o nejakú zvrátenú hru či dosť morbídny druh uspokojovania sa? Viktor je znenazdajky zatiahnutý priamo do strašidelného domu mladej Gabriely. A hoci je skeptik, to, čo zažije na vlastnej koži, mu nedovolí len tak stiahnuť nad všetkým oponu. Niekto alebo niečo, čo si ani jeden z nich nevie vysvetliť, sa s nimi nepekne zahráva a mladá žena zo svojho utrpenia viní práve spisovateľa, ktorý to všetko spísal na papier.  

Dom na samote, obklopený lesom, všade kam len oko dovidí, skrýva čosi strašné a nevysvetliteľné. Niečo, čo priviedlo mladú ženu takmer k šialenstvu. No ani jeden z nich – ani Viktor, ani Gabriela, netušia, že sú len figúrkami na šachovnici a v hĺbke sa za prežívanými hrôzami skrýva omnoho viac, ako si dokážu predstaviť. Pretože nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá a každá minca má dve strany. No čo ak tá ich má aj tretiu, prípadne aj štvrtú? Možno je načase načrieť do minulosti, ktorá im neustále šliape na päty.

Nevraví sa, že by sme nemali dráždiť hada bosou nohou? Nebolo by najlepšie požiadať o pomoc aj niekoho ďalšieho? Nezabúdajte… v tieni na vás číha…

Nezabudnite, začíname už v piatok 5. januára. Ak to náhodou nestihnete, vždy si budete vedieť spätne vyhľadať uverejnené kapitoly v sekcii Kultúra.

Pridajte komentár