EAST MAG
speváčka LeRa
Foto: archív LeRy

V živote tvrdej rockerky sa všetko zmenilo. LeRa prekvapuje novou skladbou Ľudia

Speváčka Lenka Rakár, rodáčka z Humenného, ktorá tvorí pod umeleckým menom LeRa priznáva, že po narodení dcéry sa všetko v jej živote začalo uberať novým, radostnejším a pozitívnejším smerom. Vrátane hudby. Dôkazom je i novinka Ľudia.

Vypočuť si ju môžete priamo tu:

REKLAMA

Ona sama vysvetľuje zlomový moment nasledovnými slovami: „Od môjho posledného albumu „Bird’s Eye View,“ ktorý vyšiel v roku 2021, sa udialo mnoho výrazných zmien. Tou najväčšou určite je, že som sa v roku 2022 stala mamou.“ Z tvrdšej, rebelskej, drsnej hard-rockovej a metalovej muziky, ktorá definovala jej posledný album, tak LeRa prešla do jemnejších aranžmánov, pozitívnych textov a príjemných melódií.

Ochutnávka z nového albumu i slovenčina

Pesnička Ľudia je prvým singlom z pripravovaného albumu speváčky LeRy, na ktorom nebude núdza o viacero zaujímavých spoluprác, duetov aj špeciálnych hostí. Prekvapením sú i texty piesní v slovenčine, ku ktorej sa umelkyňa po čase vracia. „Veľmi som už chcela písať skladby opäť v slovenčine a robiť ich pekné, príjemné na počúvanie. Také, aby si ich fanúšikovia radi spievali spolu so mnou. Aby sa v nich našli a stotožnili sa s nimi. Odkedy som mamou, mám pocit, že chcem robiť veci krásne a pozitívne, aby moja dcéra vyrastala vo svete, ktorý bude láskavý, veselý a dobrý. Teda, aspoň svojou troškou chcem k tomu prispieť,“ vyznala sa LeRa, ktorú média často označovali za slovenskú rockovú kráľovnú. „Už som asi dospela do štádia, že potrebujem zjemniť. Všetko vo svojom živote. Bolo fajn robiť extrémnu a tvrdú muziku, skákať, kričať na festivaloch aj rockových koncertoch, ale už cítim tú muziku inak,“ priznáva úprimne.

Zdroj: aechív LeRy

Autentický videoklip s podporou najbližších

Hlavnú ideu pesničky autenticky dokresľuje i samotný videoklip. Natáčal sa v uliciach Bratislavy, a to bez scenára alebo špeciálnych príprav. „Účinkujú v ňom reálni ľudia, ktorí boli v danom čase na týchto miestach, no rovnako i moji blízki, ktorých som tam chcela a potrebovala mať,“ prezrádza LeRa. Okrem milovanej dcérky a rodiny v ňom vidieť aj speváčkiných kolegov, kamarátov, susedov či krstných rodičov Rianky.

Foto: archív LeRy

„Väčšina záberov vznikla spontánne a v priateľskej atmosfére. Chceli sme zachytiť rôznych ľudí, v rôznych situáciách a vyzdvihnúť, že každý sme iný a svojím spôsobom krásny, jedinečný. Počas natáčania sme zažili skvelé momenty, spoznali zaujímavých ľudí z rôznych krajín, ktorí chceli byť súčasťou klipu a všetci sme cítili príjemnú spolupatričnosť. O tom je i táto pieseň,“ dodáva LeRa.

tlačová správa

Pridajte komentár