EAST MAG
PILOT BAR & LOUNGE
Foto: archív PILOT BAR & LOUNGE

PILOT BAR & LOUNGE nájdete priamo uprostred poľa – je výnimočný lokalitou i kvalitou pizze

Milujete lietadlá a všetko s nimi spojené? V Košiciach existuje výnimočný podnik, v ktorom si dali záležať na každom detaile. Bar v podobe trupu lietadla, reálne letecké doplnky, „runway“ na stene a názvy pizze po vzore leteckých spoločností… Navyše unikátna možnosť sledovať pri gastro zážitku z vyladenej pizze pristávanie a vzlietanie malých i veľkých dopravných lietadiel. PILOT BAR & LOUNGE osloví vkusným a premysleným interiérom, kvalitnou a do poslednej omrvinky vyšperkovanou pizzou a atmosférou, ktorú inde nenájdete.

Sedíte pri výnimočne chutnom jedle v mimoriadne štýlovom a vkusnom interiéri, kde na vás z každej strany doslova dýcha autentickosť leteckého sveta. Vychutnávate si drink pri bare, ktorý je identický a originálne prepracovaný ako runway, a máte pocit, že ste práve narolovali na vzlet.

Foto: archív PILOT BAR & LOUNGE

Cez okná sledujete pristávať lietadlá a v duchu uvažujete, kam by ste si tak mohli kúpiť lacné letenky na predĺžený víkend… Ste i nie ste na letisku a hoci v najbližšej dobe nikam necestujete, v duchu sa cítite ako výletník. PILOT BAR & LOUNGE má totiž zázračnú schopnosť vytrhnúť vás z každodennej všednosti.

PILOT BAR
Foto: archív PILOT BAR & LOUNGE

Sen? Vychýrený gastro podnik uprostred ničoho

Jeho majiteľ Michal Borza ho postavil takpovediac „na zelenej lúke“, alebo ak chcete, na prázdnom poli a svoju víziu urobiť vychýrený gastro podnik uprostred ničoho, kde však všetko žije letectvom, dokázal pretaviť do reality. „Môj letecký výcvik začínal v týchto priestoroch, pretože v budove sídli letecká škola. Vtedy sme tu boli len inštruktor a ja a tráva po pás. Pôvodný majiteľ tu prevádzkoval mini bar pre kamarátov. Keď som uvidel ten opustený priestor, ako práve po výbuchu v Černobile, kde ešte na stole bola nedopitá káva, uprostred krásnej prírody okolo, uvedomil som si, že všade inde na svete by sa o to ľudia trhali,“ objasnil svoje začiatky i to, že ho všetci odrádzali, že kto mu už len do takéhoto podniku uprostred poľa bude chodiť a čo v zime, keď cesty zaveje sneh a tu po nikom ani pes neštekne.

PILOT BAR
Foto: archív PILOT BAR & LOUNGE

Na svete existuje sotva 15 podobných miest

Našťastie sa nenechal odradiť a dnes už tretí rok prevádzkuje PILOT BAR & LOUNGE, v ktorom si okrem pizze môžete pochutiť aj na burgroch či šalátoch, skvelých drinkoch a kvalitnej káve. Záleží mu na tom robiť veci kvalitne, preto neustále vylepšuje a renovuje, rozširuje a prestavuje. Hoci by ste v okrajovej časti Košice – Barca nečakali čosi také sofistikované, ak raz vkročíte do týchto priestorov, budete sa tu opakovane vracať. A to nielen z dôvodu, že nikdy nemáte problém s parkovaním a nemusíte sa báť, že vám deti vbehnú pod kolesá auta.

Foto: archív PILOT BAR & LOUNGE

„Uvedomili sme si však, že výhľad a lokalita nie sú všetko, hoci na svete reálne existuje sotva 15 podobných miest, kde nie ste cestujúci na letisku a môžete sledovať pristávanie a vzlet lietadiel. Povedali sme si, že musíme byť iní a výnimoční, aby sa k nám ľudia vracali. Vedeli sme, že keď to urobíme bežné a všedné, nedokážeme pritiahnuť nikoho. Kladieme dôraz na suroviny a kvalitu pizze, na ktorej vývoji sme pracovali viac ako rok, kým sme boli spokojní. Zároveň sme postupne prešli na overené kvalitné suroviny výlučne od talianskeho dodávateľa, od ktorého berieme všetky najzákladnejšie produkty na výrobu poctivej talianskej pizze (múku, olej, droždie, mozzarellu i pomodoro. Robí to naozaj veľmi veľa a chutí to inak ako menej kvalitné náhrady.“

Viac o ponúkanom menu či otváracích hodinách sa dočítate na ďalšej strane.

Pridajte komentár