EAST MAG
ceny mesta
Foto: archív mesta Košice

Vieme, kto každý dostane Cenu mesta Košice

Jednotlivci:

1. Zuzana Borhyová – Kleinová – pri príležitosti životného jubilea 90 rokov a za celoživotný prínos pre kultúrny a spoločenský život v Košiciach.

REKLAMA

2. Dr.h.c. doc. Ing. Milan Fiľo, PhD. – za významný prínos pri organizovaní a podpore humanitárnych, celospoločenských, cirkevných a športových aktivít organizovaných na území mesta.

3. Ing. Anton Glezgo – pri príležitosti životného jubilea 75 rokov, ukončenia aktívneho výkonu funkcie predsedu Klubu národnostných menšín a Pamätnej izby Sándora Máraiho po 23 rokoch a za dlhoročnú aktívnu verejnoprospešnú činnosť pre rozvoj mesta a komunít v oblasti spolupráce národnostných menšín.

4. doc. Ing. František Jakab, PhD., in memoriam – za celoživotné zásluhy v oblasti informačných technológií, inovačného podnikania a regionálneho rozvoja.

5. PhDr. Eva Kissová – za jedinečnú športovú reprezentáciu mesta Košice, keď odbehla 110 maratónov.

6. Mgr. art. Ivan Krúpa – pri príležitosti životného jubilea 65 rokov a za celoživotný prínos pre kultúrny a spoločenský život v meste.

7. MUDr. Duňa Luczyová, in memoriam – za celoživotnú obetavú prácu lekárky ORL oddelenia a homeopatky a za jej 50-ročnú starostlivosť o obyvateľov mesta a kraja.

8. MVDr. Ján Rosocha, CSc., in memoriam – za významný celoživotný prínos v oblasti výskumu bunkovej liečby a tkanivového bankovníctva na Slovensku.

9. Ing. Peter Vidašič – za významný prínos k rozvoju športovej disciplíny tanec na vozíku a za jedinečnú reprezentáciu mesta.

10. Tobias Zámbory – za reprezentáciu mesta a Slovenska vo vodnom lyžovaní za vlekom.

Ocenené kolektívy nájdete na ďalšej strane.

tlačová správa

Pridajte komentár