EAST MAG
MERITUM

Prinášame vám ďalšiu kapitolu románu MERITUM – Nočné besy

Damián dostane ponuku od samotného diabla. Odolá alebo podľahne? Zvíťazí zdravý rozum alebo zlo, ktorému už nič nebude stáť v ceste…? Ak ste nestihli úvodné kapitoly, nezúfajte. Prečítať si ich môžete priamo tu.

  1. kapitola
  2. kapitola
  3. kapitola – začiatok a pokračovanie
  4. kapitola
  5. kapitola
  6. kapitola
  7. kapitola
  8. kapitola
  9. kapitola
  10. kapitola
  11. kapitola
  12. kapitola – začiatok a pokračovanie
  13. kapitola

14. kapitola

Je to potvora, prebehlo Damiánovi hlavou. Myslí si, že som neviditeľný.

REKLAMA

Zahráva sa s tebou, húdol  mu hlas v jeho hlave.

Už mu to nepripadalo divné. Ten hlas s ním hovoril, odkedy ho Lesia prekliala. Môže za to ona, preto sa jej vyhýba. Kým nepríde na to, ako ju prinútiť zbaviť ho tej kliatby.

Áno, prekliala ho. Dokonca aj strach v ňom potlačila. Zabila v ňom emócie, zadusila ich ako zúrivá fúria vankúšom… Ale nechala ho v područí toho hlasu.

,,So mnou sa zahrávať nebude! Chce ma, videl som, ako sa na mňa pozerá.“ Zahundral si pre seba alebo skôr pre ten hlas?

Choď za ňou!

,,Nie!“ zvolal a obzrel sa okolo seba po prázdnej kuchyni, či ho nemôže niekto počuť. Ale kto by ho počúval, nik tu nie je. ,,Ešte nie je správna chvíľa. Ešte nevie, že ma chce. Nepočúva svoj vnútorný hlas tak ako ja teba.“

Choď za ňou! ozvalo sa mu opäť v hlave a on si rozrušene zakryl oboma rukami uši v nádeji, že ten hlas umlčí. Nevedel, že je to zbytočné, že už je v ňom a je len otázkou času, kedy ho vyslobodí.

„Nehovor mi, čo mám robiť!“ zasyčal a zatvoril oči.

Si slaboch!

,,Nie som slaboch!“ zvolal. ,,Nie som!“

V hlave sa mu začali premietať útržky z jeho života alebo skôr to, čo urobil a komu urobil. Všetko to zlé. Videl Lesiu, ako padá na zem po tom, čo ju udrel päsťou do tváre. Počul svoj vlastný smiech a jej plač. Videl, ako ju trápi… obraz toho, ako si s ňou užíva proti jej vôli, a nielen s ňou. Boli tam aj Mária, Elena… Leona… takmer na ne zabudol. Vždy si od nich vedel vynútiť poslušnosť. Vždy dostal, čo chcel alebo si to sám zobral. Ale prečo teraz? Prečo sa mu to pripomína práve teraz?

Poď a ja ti ukážem, že môžeš byť viac. Môžeš mať oveľa viac, povedal hlas a obrazy v jeho hlave ako šmahom ruky ustali. Zrazu všetko stíchlo a on vedel, čo musí urobiť. Musí to ukončiť. Raz a navždy. Ukončiť staré, aby mohol začať nové. Volajú ho a on musí ísť. Otočil sa a náhlivo vypochodoval z kuchyne ako marioneta na motúzikoch.

Je čas.

***

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pridajte komentár